Bereiding

  1. Kneed voor het deeg 200 g bloem met de gist, het zout, de olijfolie en 135 ml water in ca. 15 minuten tot een soepel en elastisch deeg dat niet meer aan je handen plakt. Vorm een bol van het deeg en laat het afgedekt ca. 40 minuten rijzen op een warme plek.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 240°C / hetelucht: 220°C), het liefst met een pizzasteen erin. Een zware bakplaat werkt ook. Kneed het deeg kort door op een met bloem bestoven werkblad en laat het 5 minuten rusten.
  3. Druk het deeg met je vingertoppen uit tot een cirkel van ca. 30 cm Ø. Als je een pizzaschep hebt is het handig om het deeg daar nu op te
    leggen. Zorg dat er precies genoeg bloem onder het deeg zit zodat de pizza makkelijk van de schep afglijdt. Grof semolinameel is hier ook heel geschikt voor.
  4. Verdeel de Gorgonzola over de pizzabodem. Verdeel de artisjok en de tomaatjes eroverheen. Laat de pizza voorzichtig op de hete steen of bakplaat glijden en bak hem 8-10 minuten tot het deeg aan de randen blakert en de kaas goed gesmolten is. Schuif de pizza op een snijplank, verdeel er de rucola over, bestrooi met zwarte peper en bedruip met nog wat olijfolie. Serveer direct.

Per portie (2): ca. 937 kcal
34 g eiwit | 53 g vet | 79 g koolhydraten

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Alex Hereijgers