Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
pizzabreekbrood

Pizzabreekbrood

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Dit brood is makkelijk om te delen, al houd je liever alles voor jezelf.

Bereiding

  1. 1. Maak het deeg van de broodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het rijzen volgens de aanwijzingen. Kiep het deeg op een werkblad en kneed het kort door. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Vet een springvorm (25-26 cm Ø) royaal in met olie.

  2. 2. Bestuif het werkblad met bloem en rol er het deeg in een rechthoek (ca. 30×50 cm) op uit. Leg het met de lange zijde naar je toe. Meng de tomatensaus met de tomatenpuree en het basilicum en verdeel hem over het deeg. Bestrooi met de mozzarella en de pepperoni.

  3. 3. Rol het deeg vanaf de lange zijde zo gelijkmatig mogelijk op. Snijd de rol in 6 plakken en zet de rolletjes rechtop in de springvorm. Dek af met met olie ingevette vershoudfolie en laat ca. 30 minuten rusten.

  4. 4. Bak het pizzabreekbrood 35-40 minuten in de oven tot het gerezen en goudbruin is.

Per portie: 336 kcal | 31 g koolhydraten | 15 g eiwit | 16 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Janine Ratcliffe  Foto’s: Ant Duncan  Styling: Olivia Wardle  Food styling: Katy Greenwood

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)