Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Lahmacun weekmenu

Lahmacun

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneed van de bloem, de gist, 1 tl zout, het bakpoeder en de Griekse yoghurt een soepel deeg. Bestuif het deeg lichtjes met bloem en leg het in een kom. Laat afgedekt ca. 1 uur en 30 minuten bij kamertemperatuur rijzen.

  2. Pel de ui en de knoflook. Halveer de rode puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika en snijd hem in grove stukken. Snijd de groene peper in de lengte in en verwijder eventueel de zaadlijsten. Was de peper en hak hem in stukken. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Doe de ui, de knoflook, de paprika, de peper, de peterselie, de ajvar en de chilivlokken in een keukenmachine en maal tot een grove pasta.

  3. Meng het paprikamengsel met het gehakt en breng op smaak met zout. Kneed het deeg kort door en verdeel het in 8 stukken. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Rol een stuk deeg op een met bloem bestoven werkblad rond uit en bestrijk met wat van het gehaktmengsel.

  4. Vouw de pizza dubbel, leg hem in de pan en vouw hem weer open. Leg een deksel op de pan en bak de lahmacun in ca. 5 minuten gaar en krokant. Herhaal tot het deeg en het gehakt op is. Pel de zoete ui en snijd hem in ringen. Was de ijsbergsla, snijd hem fijn en verdeel hem met de zoete ui over de lahmacun. Lekker met een dipsaus van yoghurt, olijfolie, peterselie en chili vlokken.

Per portie: 710 kcal | 72 g koolhydraten | 36 g eiwit | 29 g vet

Foto's: Stephan van Raay, Foodstyling & receptuur: Willem van Santen. Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)