Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Lahmacun weekmenu

Lahmacun (Turkse pizza)

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 30 minuten wachttijdca. 1 u. en 30 min. wachttijd

Dit recept voor lahmacun – misschien ken je het als Turkse pizza – is onweerstaanbaar lekker én ook nog eens gemakkelijk om te maken.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Benodigdheden

  • staafmixer
Dit recept voor lahmacun – misschien ken je het als Turkse pizza – is onweerstaanbaar lekker én ook nog eens gemakkelijk om te maken.
Ajvar
In landen als Turkije, Bosnië en Kroatië krijg je het vrijwel altijd bij je gerecht geserveerd. Maar wat is ajvar precies? Het is een van oorsprong Macedonische saus, die wordt gemaakt van geroosterde rode paprika, geroosterde aubergine, zout, olie en verschillende kruiden.

Bereiding

  1. Kneed van de bloem, de gist, 1 tl zout, het bakpoeder en de Griekse yoghurt een soepel deeg. Bestuif het deeg lichtjes met bloem en leg het in een kom. Laat afgedekt ca. 1 uur en 30 minuten bij kamertemperatuur rijzen.

  2. Pel de ui en de knoflook. Halveer de rode puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika en snijd hem in grove stukken.

  3. Snijd de groene peper in de lengte in en verwijder eventueel de zaadlijsten. Was de peper en hak hem in stukken. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes.

  4. Doe de ui, de knoflook, de paprika, de peper, de peterselie, de ajvar en de chilivlokken in een keukenmachine en maal tot een grove pasta. Meng het paprikamengsel met het gehakt en breng op smaak met zout.

  5. Kneed het deeg kort door en verdeel het in 8 stukken. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.

  6. Rol een stuk deeg op een met bloem bestoven werkblad rond uit en bestrijk met wat van het gehaktmengsel. Vouw de pizza dubbel, leg hem in de pan en vouw hem weer open.

  7. Leg een deksel op de pan en bak de lahmacun in ca. 5 minuten gaar en krokant. Herhaal tot het deeg en het gehakt op is.

  8. Pel de zoete ui en snijd hem in ringen. Was de ijsbergsla, snijd hem fijn en verdeel hem met de zoete ui over de lahmacun. Lekker met een dipsaus van yoghurt, olijfolie, peterselie en chili vlokken.

Per portie: 710 kcal | 72 g koolhydraten | 36 g eiwit | 29 g vet

Foto's: Stephan van Raay, Foodstyling & receptuur: Willem van Santen. Styling: Willemijn van der Kamp

Vega optie
Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de ingrediënten in je lahmacun. Voor de vegetarische optie kun je bijvoorbeeld vegetarisch gehakt of aubergine als vulling.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (15 stemmen)