Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Pizza met cajun en garnalen

Pizza met cajun en garnalen

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Voor de pizzabodem

Voor de topping

Pizza margherita ken je wel, maar wat dacht je van pizza met cajunkruiden en garnalen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Doe voor de pizzabodem de bloem in een keukenmachine met deeghaken of in een kom en voeg de gist, ⅛ tl zout, de olie en 150 ml warm water toe. Breng samen tot een zacht deeg en kneed ca. 5 minuten in de keukenmachine of ca. 10 minuten met de hand op een werkblad. Probeer niet te veel extra bloem toe te voegen. Doe het deeg terug in de kom en dek af met een theedoek terwijl je de topping maakt.

  2. Verhit voor de topping de olie in een pan met antiaanbaklaag en voeg de bleekselderij en de paprika toe. Roerbak ca. 8 minuten, tot de groenten zacht zijn. Voeg de tomatenblokjes en het
    paprikapoeder toe en bak nog ca. 2 minuten. Neem de pan van het vuur, laat een beetje afkoelen en roer de garnalen erdoorheen.

  3. Vet een scherp mes in met olie, snijd het deeg doormidden en maak met ingevette handen van elke helft op een ingevette bakplaat een schijf van ca. 25 cm Ø. Verdeel het garnalenmengsel over de pizzabodems en bestrooi met de koriander en de Cajunkruiden. Bak ca. 10 minuten, of tot de bodem gaar is, en garneer eventueel met de rucola.

Per portie: 559 kcal | 75 g koolhydraten | 31 g eiwit | 12 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Sara Buenfeld Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Sante

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)