Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Borstplaat

Borstplaat

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

aantal stuks
35

Ingrediënten

Benodigdheden

  • siliconen vormpjes (ca. 4 cm Ø)
De Britten hebben fudge, wij hebben borstplaat! Laat het ouderwetse imago van dit Sinterklaassnoepgoed je absoluut niet tegenhouden om ook zelf eens borstplaat te maken. Dat lijkt misschien een technisch hoogstandje, maar met dit recept komt dat gewoon helemaal goed.  

Bereiding

  1. Doe de suiker en de slagroom in een steelpan met een dikke bodem en verwarm op middelhoog vuur. Roer regelmatig, totdat de suiker volledig is opgelost.Voeg de boter toe en blijf ca. 15 minuten roeren, tot het mengsel is ingekookt totvan de oorspronkelijke hoeveelheid. 

  2. Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het merg toe aan de pan. Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot het mengsel dikker wordt en een matte glans krijgt. Schift het mengsel, voeg dan een scheutje extra slagroom toe. 

  3. Schenk het mengsel in siliconen vormpjes. Leg op elk vormpje een klein beetje van de zeezoutkristallen. Laat volledig afkoelen en uitharden. 

  4. Neem de borstplaatjes uit hun vormpjes en bewaar de borstplaat luchtdicht op kamertemperatuur. 

Per stuk: 44 kcal | 7 g koolhydraten | 2 g vet

Fotografie en receptuur: Winnie Verswijvel

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)