Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
mozzarellasticks vega snacks

Mozzarellasticks met pittige dipsaus

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de dipsaus

Bereiding

  1. Snijd de mozzarella in dikke plakken en vervolgens in 2 cm brede repen. Laat ca. 10 minuten uitlekken op keukenpapier.

  2. Meng de bloem in een kom met ruim zout en peper. Doe de eieren in een andere kom. Meng op een bord de panko met ½ tl zout, het knoflookpoeder en de oregano. Bekleed een braadslee die in de diepvries past met bakpapier. Wentel elke mozzarellareep eerst in de bloem, vervolgens in het ei en ten slotte in de panko. Leg de sticks in de braadslee en plaats het geheel in de diepvries. Doe de sticks wanneer ze bevroren zijn in een diepvrieszak.

  3. Verhit voor de dipsaus de olijfolie en de boter in een pan. Fruit er de ui en de knoflook zeer zacht in. Voeg een snufje chilivlokken, het paprikapoeder, de tomatenblokjes en de suiker toe. Breng aan de kook en kook in ca. 15 minuten tot een dikke saus. Pureer de saus glad met een staafmixer en zet de saus tot gebruik in de diepvries. Ontdooi voor het serveren de saus in een pan en kook hem nog ca. 5 minuten.

  4. Vul een pan voor niet meer dan 1⁄3 met olie en verhit hem tot 180°C, of tot een blokje brood er na ca. 30 seconden bruin uitkomt. Bak de bevroren mozzarellasticks portiegewijs in 4-5 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de warme dipsaus.

Per portie: 381 kcal | 20 g koolhydraten | 18 g eiwit | 26 g vet

Receptuur: Janine Ratcliffe, Adam Bush  Foto: Charlie Richards

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3.7 / 5.0 (3 stemmen)