Bereiding

  1. Snijd de mozzarella in dikke plakken en vervolgens in 2 cm brede repen. Laat ca. 10 minuten uitlekken op keukenpapier.
  2. Meng de bloem in een kom met ruim zout en peper. Doe de eieren in een andere kom. Meng op een bord de panko met ½ tl zout, het knoflookpoeder en de oregano. Bekleed een braadslee die in de diepvries past met bakpapier. Wentel elke mozzarellareep eerst in de bloem, vervolgens in het ei en ten slotte in de panko. Leg de sticks in de braadslee en plaats het geheel in de diepvries. Doe de sticks wanneer ze bevroren zijn in een diepvrieszak.
  3. Verhit voor de dipsaus de olijfolie en de boter in een pan. Fruit er de ui en de knoflook zeer zacht in. Voeg een snufje chilivlokken, het paprikapoeder, de tomatenblokjes en de suiker toe. Breng aan de kook en kook in ca. 15 minuten tot een dikke saus. Pureer de saus glad met een staafmixer en zet de saus tot gebruik in de diepvries. Ontdooi voor het serveren de saus in een pan en kook hem nog ca. 5 minuten.
  4. Vul een pan voor niet meer dan 1⁄3 met olie en verhit hem tot 180°C, of tot een blokje brood er na ca. 30 seconden bruin uitkomt. Bak de bevroren mozzarellasticks portiegewijs in 4-5 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de warme dipsaus.

Deze sticks frituur je het beste wanneer ze bevroren zijn. Alleen dan krijg je een knapperig korstje zonder dat de mozzarella uitloopt. De ideale diepvriessnack!

Per portie: ca. 381 kcal | 18 g eiwit
26 g vet | 20 g koolhydraten

 

Receptuur: Janine Ratcliffe, Adam Bush  Foto: Charlie Richards