Zelfgemaakte Sinterklaastruffels
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Bereiding
Maal de kruidnoten tot kruimels in een keukenmachine (zie tip). Leg 1 el van de kruimels in een kleine kom en bewaar apart. Leg de overige kruimels in een kom en meng met de mascarpone. Blijf mengen tot er een stevige massa ontstaat.
Schep 1 el van het mengsel en knijp het samen met je handen. Rol vervolgens tot een bal. Herhaal dit tot je ongeveer 20 ballen hebt gevormd. Zet de truffels minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
Breng een dun laagje water aan de kook in een pan. Zet een hittebestendige kom op de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de witte chocolade al roerend smelten in de kom. Doop de truffels één voor één in de witte chocolade om ze te bedekken. Zet de truffels terug in de koelkast. Laat 5 minuten afkoelen, of tot de chocolade is uitgehard.
Garneer de truffels met de achtergehouden kruimels. Serveer de truffels op een serveerschaal.