Bereiding
Wie ze niet van Sint krijgt, moet zijn kruidnoten zelf bakken. Met zelfgemaakte speculaaskruiden is dat zeker geen straf. Makkelijk en leuk om te maken!
Kruidnoten bakken:
- Klop de boter met een handmixer wit en romig. Voeg het bakmeel, de basterdsuiker, de melk, de speculaaskruiden en een snufje zout toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het ca. 20 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Rol balletjes van gelijke grootte van het deeg en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes een beetje plat. Bak de pepernoten ca. 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op de bakplaat. Bewaar de kruidnoten in een luchtdichte trommel.
Lees ook:
Foto: Stephan van Raay