Kruidnoten
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Klop de boter met een handmixer wit en romig. Voeg het bakmeel, de basterdsuiker, de melk, de speculaaskruiden en een snufje zout toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het ca. 20 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Rol balletjes van gelijke grootte van het deeg en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes een beetje plat. Bak de pepernoten ca. 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op de bakplaat. Bewaar de kruidnoten in een luchtdichte trommel.
De lekkerste kruidnoten
Natuurlijk, bij Foodies geloven we dat zelfgemaakt altijd het lekkerst is. Kruidnoten gaan er in december echter in zulke hoeveelheden doorheen: daar valt niet tegen op te bakken. Maar wat zijn nu de beste? Wij hebben verschillende soorten uit de supermarkt getest zodat jij meteen de juiste keuze kan maken. Benieuwd? Ga snel naar onze test om de lekkerste kruidnoten te ontdekken.
Pepernoten of kruidnoten?
Het strooigoed van de Sint is bij jong en oud geliefd. Maar hoe lekker iedereen het ook vindt, veel mensen weten niet eens het verschil tussen pepernoten en kruidnoten. Dat is niet eens zo gek want het strooigoed lijkt ontzettend veel op elkaar!
Het zit zo: pepernoten en kruidnoten verschillen in structuur en grootte. Kruidnoten zijn wat kleiner van stuk en harder dan pepernoten. Dit maakt ze dan ook erg geschikt om mee te strooien. Pepernoten zijn in vergelijking een stuk zachter en taaier. Je zult ze dan ook minder snel als strooigoed zien.