Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Sinterklaasletters

7x Sinterklaasletters – maar dan net even anders

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

De chocoladeletter is een favoriet van menig kind én volwassene. De smaken wit, melk en puur kennen we inmiddels, maar er zijn nog veel meer varianten als Sinterklaasletter te krijgen. Spoiler alert: niet alleen de zoetekauwen kunnen de sint vragen om lekkers dit jaar!

Sinterklaasletters

De afgelopen jaren hebben we flink wat verschillende soorten Sinterklaasletters voorbij zien komen, zo ook dit jaar. Benieuwd naar de verschillende soorten die je dit jaar kunt kopen voor in de schoen? Lees snel verder!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Sinterklaasletter of SinterKAASletter?

Kaasliefhebbers opgelet: deze Sinterklaasletters zijn voor jullie. De chocola heeft bij dit exemplaar plaatsgemaakt voor jullie favoriet: kaas, kaas en nog eens kaas. Je kunt zelfs kiezen uit verschillende varianten: jong, belegen, oud, komijn, noten en met of zonder kruiden. Enige nadeel: deze delicatesse is alleen verkrijgbaar in de letter S. Als je Sander, Stijn, Sanne of Sabine heet heb je dus geluk, anders moet je het doen met de S van Sinterklaas. Tenzij je er al vroeg bij bent en kaas is de vorm van een kerstboom wilt bestellen (jazeker, dat kan ook).

Sinterklaasletter: kaasletter

2. Fry it, baby!

Een letter van banket, eehh…kroket. Dit jaar kondigde Lidl aan om een heuse kroketletter te verkopen, en dat blijkt een behoorlijk succes te zijn! Influencers zoals Snackspert deelden deze letter veelvuldig op social media, waardoor deze Sinterklaasletter niet aan te slepen is. Je koopt ze in een verpakking van drie stuks bij de Lidl, voor € 1,99. Wees er op tijd bij, eerder raakten ze al snel uitverkocht.

3. Sinterklaasletters: LOCOletter

De naam zegt het misschien al wel, dit zijn aparte Sinterklaasletters. Wel eentje die multifunctioneel in gebruik is! De LOCOletter bestaat namelijk uit verschillende stukjes chocolade, waarvan de ene kant donker is en de andere kant licht. Zo puzzel je gemakkelijk elke letter uit het alfabet tevoorschijn. Ideaal dus als die ene letter die je zoekt altijd uitverkocht is! Naast letters maak je er ook figuren mee, je kunt alle kanten op.

4. Sinterklaasletters met een Indische twist

Francis Kuijk (bekend van Heel Holland Bakt én haar heerlijke kookboeken) komt dit jaar met prachtige Sinterklaasletters met een Indische twist. Zo maakt ze letters met pandan, met spekkoek en Kopi Tubruk met een verdwaald spikkeltje Sumatraanse koffie. De letters zien er niet alleen prachtig uit, ze smaken nog veel lekkerder! Wees er wel snel bij, ze zijn beperkt beschikbaar.

5. De klassieker onder de Sinterklaasletters

Natuurlijk vergeten we de klassieker onder de Sinterklaasletters niet. Wat dacht je van een luxe chocoladeletter? Inclusief handgemaakte decoratie. Gelukkig zijn deze chocoladeletters in haast elke letter van het alfabet te bestellen bij de Hema.

Daarnaast kies je tussen wit, melk of puur als het op de chocolade aankomt. Vind je kiezen lastig? Bestel dan gewoon je naam voluit in chocoladeletters, dan heb je genoeg keuze!

6. De Ferrari onder de chocoladeletters

Een van onze favoriete patissiers van Nederland verkoopt dit jaar ook drie verschillende soorten Sinterklaasletters van chocolade. Niet zomaar een chocoladeletter; eentje die gemaakt wordt met de allerlekkerste blend van chocolade en met luxe toppings. Deze letters van Waldo Patisserie zijn verkrijgbaar in melk (40% cacao), puur (70% cacao) en wit.

Chocoladeletter Waldo

7. Fairtrade chocoladeletters

We vertelden het al eerder: Verkade is sinds kort volledig Fairtrade. Zo ook hun klassieke chocoladeletters die we allemaal weleens in onze schoen hebben gehad. Ze zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo.

Chocoladeletter Verkade

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!