
Dit maak je met Sinterklaassnoepgoed
Lees verder na de advertentie
In aanloop van het heerlijk avondje zitten de koektrommels vol speculaas en de schoenen bij de schoorsteen vol pepernoten. Maar wat doe je met al dit snoepgoed als Sinterklaas straks weer op de boot naar Spanje zit? Met deze tips en recepten verspil jij dit jaar niks van jouw leftover Sinterklaassnoepgoed! Voor meer inspiratie en recepten ga je naar onze Pinterest-pagina.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Leftover Sinterklaassnoepgoed: speculaas
Met speculaas is er misschien wel veel meer mogelijk dan je denkt. De ochtend na het heerlijk avondje is er niks lekkerder dan wakker worden met een vleugje speculaas in je smoothie. Zo kan je nog iets langer genieten van deze gezellige tijd. Maal in je blender 1 banaan, 50 g leftover speculaas, 30 g havermoutvlokken, 1 tl vanille-extract en 250 ml melk (naar keuze) tot een gladde smoothie. Aftoppen met speculaaskruiden en je bent klaar voor de dag!
Zie je speculaas voor ontbijt niet zo zitten, maak dan een heerlijk dessert van je leftovers. Voor een speculaastiramisu vervang je de lange vingers in dit recept door speculaas en klaar ben je. Smullen!
Leftover Sinterklaassnoepgoed: pepernoten
Wat kan je beter doen met leftover pepernoten dan er granola van maken? Meng 150 g havermoutvlokken, 120 g pepernoten (grof gehakt), 50 g amandelschaafsel en 50 g hazelnoten met 1,5 tl koekkruiden en 0,5 tl kaneel. Meng er 4 el neutrale olie en 3 el honing of ahornsiroop doorheen. Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de granola in een voorverwarmde oven op 175 graden 20-25 minuten. Schep regelmatig om. Laat de granola helemaal afkoelen en bewaar dan ca. 1 week in een luchtdichte container.
Chocoladeletter
Met je laatste stukjes chocoladeletter maak je de lekkerste rockyroads. Vervang in dit recept de paaseitjes door grof gehakte chocoladeletters. Extra leuk als je verschillende smaken chocoladeletter in huis hebt. Maak het lekker bont qua smaken en kleuren. Voor wat meer crunch kun je er ook leftover speculaas of pepernoten in doen. Of wat denk je van stukjes schuimpjes?
Lees ook: Weet jij waar pepernoten vandaan komen?
Onze tips

De marinadehack die iedere BBQ-liefhebber moet kennen

Waarom jouw kip van de BBQ altijd droog is (en hoe je het oplost)

Bubbels met een budget: bestaat er ook goedkope champagne?

Dit is de perfecte temperatuur voor je barbecue (en zo hou je ‘m stabiel)

Van sangria tot clara: deze Spaanse drankjes moet je proeven

Jord Althuizen: “Deze BBQ basics mag je niet missen”

Picanha grillen als een pro? Zó doe je dat op de BBQ of kamado

Dit zijn de seizoensgroenten in juni

Nooit meer naar de koffietent: zo kun je zelf ijskoffie maken

Dit is waarom jij je rijst zou moeten wassen

Witlof koken: dat doe je zo

Aspergesoep van schillen: zo maak je het!

Wat is piccalilly en wat kun je ermee?

10x de meest gezonde oliën en hoe je ze gebruikt

Van zure room tot crème fraîche: alle soorten room uitgelegd

Gevulde focaccia maken: zo doe je dat!
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.