Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Sinterklaasbrownies

Sinterklaasbrownies

In samenwerking met HelloFresh.
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • 25 minuten wachttijd25 min. wachttijd

Aantal taarten
1

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
  • ovenschaal
Brownie-lovers verzamelen! Iedereen wordt vrolijk van deze chocolade-pepernoot brownie, zeker als lekkernij op pakjesavond. Niet moeilijk om te maken en binnen 45 minuten klaar. Ook leuk om uit te delen in de klas.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Weeg de roomboter af en snijd in blokjes. Zet opzij en laat op kamertemperatuur komen. Bekleed een vierkante bakvorm of ovenschaal van 20 x 20 cm met bakpapier. Klop in een grote kom de eieren, roomboter, water en cakemix tot een glad beslag.

  2. Giet het beslag in de bakvorm. Druk de helft van de kruidnoten zachtjes in de bovenkant van het beslag. Bak de brownies 20 – 25 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven en laat afkoelen.

  3. Voeg de roomkaas, suiker en de helft van de speculaaskruiden toe aan een mengkom. Mix met een handmixer tot een luchtig mengsel. Hak de overige kruidnoten grof.

  4. Verdeel het glazuur over de brownies. Strooi de kruidnoten erover. Strooi de overige speculaaskruiden erover.

Per taart: 1511 kcal | 242.9 g koolhydraten | 29.2 g eiwit | 43.6 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)