Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Appel-pecancake met appelglazuur

5x bakken met speculaaskruiden

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten met speculaaskruiden bij elkaar. Ga jij met speculaaskruiden bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken met speculaaskruiden

Voor je weet is Sinterklaas weer in Spanje, dus als je nog even flink uit wilt pakken met speculaasbaksels, is dit je kans! Al heb je natuurlijk geen excuus nodig om van deze lekkernijen te kunnen genieten. Bakken met speculaaskruiden kan eigenlijk altijd. Koop daarvoor geen kruidenmix in de supermarkt maar maak zelf speculaaskruiden! Zo kan jij jouw eigen melange naar smaak samenstellen en worden de baksels helemaal naar jouw smaak. In een luchtdicht potje kan je de speculaaskruiden tot een jaar bewaren.

> naar het recept: speculaaskruiden

Speculaaskruiden

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kruidcake

In de herfst- of wintermaanden is niks lekkerder dan een kruidcake die warme zoete geuren in de keuken achterlaat. Deze cake doet precies dat! Maak hem dus vooral wanneer je gasten krijgt. De plakken zijn perfect om uit te delen.

> naar het recept: kruidcake

sinterklaas

Homemade ontbijtkoek

Het verschil tussen kruidcake en ontbijtkoek? De meelsoort die wordt gebruikt! Waar kruidcake met bloem wordt gebakken, maak je ontbijtkoek met rogge-, tarwe- en/of speltbloem. Al wordt de benaming van de baksels vaak door elkaar gehaald.

> naar het recept: homemade ontbijtkoek

Homemade ontbijtkoek

Pastinaaktaart

Worteltjestaart ken je ongetwijfeld wel en misschien heb je ook weleens van bietenbrownies gehoord. Maar een pastinaaktaart? Onze foodies friend Inge combineerde de anijsachtige smaak met het frisse van limoncello in deze geweldige laagjestaart.

> naar het recept: kruidige pastinaakcake met limoncello frosting

Kruidige pastinaakcake met limoncello frosting

Appel-pecancake met appelglazuur

Het perfecte baksel om de guurdere dagen wat leuker te maken. Deze cake met speculaaskruiden en pecannoten is heus niet alleen lekker tijdens de feestdagen. Wij bakken hem het liefste elke week.

> naar het recept: appel-pecancake met appelglazuur

Appel-pecancake met appelglazuur

Kruidnoten

Wie ze niet van Sinterklaas krijgt, moet zijn kruidnoten zelf bakken. Gelukkig is dat geen straf. Zelf kruidnoten (of pepernoten) bakken is hartstikke leuk en verrassend eenvoudig.

> naar het recept: kruidnoten

sinterklaas kruidnoten

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!