Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Homemade ontbijtkoek

Homemade ontbijtkoek

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 40 minuten wachttijd40 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Het verschil tussen kruidcake en ontbijtkoek? De meelsoort die wordt gebruikt! Waar kruidcake met bloem wordt gebakken, maak je ontbijtkoek met rogge-, tarwe- en/of speltbloem. Al wordt de benaming van de baksels vaak door elkaar gehaald.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 195°C / hetelucht: 175°C). Bekleed een cakeblik (20-22 cm lang) met bakpapier.

  2. Doe de eieren samen met de (plantaardige) melk en de dadelstroop in een kom en klop met een garde door elkaar.

  3. Meng de bloem met het havermeel, de speculaaskruiden, de kaneel, het bakpoeder en een snuf zout. Spatel dit door het melkmengsel tot een glad beslag. Schep het gedroogd fruit door het beslag en stort het in het cakeblik.

  4. Strooi de noten over het beslag. Bak de ontbijtkoek ca. 40 minuten in de oven tot een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Laat de ontbijtkoek 10-15 minuten afkoelen in het cakeblik. Stort de ontbijtkoek op een rooster en laat hem helemaal afkoelen.

  5. Snijd de ontbijtkoek in ca. 10 plakken. Serveer bijvoorbeeld met wat abrikozenjam of dadelstroop. Bewaar de ontbijtkoek tot 3 dagen in een afgesloten trommel op een koele en donkere plek.

Per portie: 116 kcal | 19 g koolhydraten | 4 g eiwit | 2 g vet

Receptuur en foto’s: Linda Baak

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)