Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Veeg indien nodig de pastinaak schoon of was hem. Schil de pastinaak en bewaar de schillen voor later. Rasp de pastinaak fijn. Meng de eieren met de olie en het vanille-extract. Voeg de suiker, de bloem, de honing, de koek- en speculaaskruiden, de baksoda, het bakpoeder en een snuf zout toe en spatel goed door elkaar. Voeg de geraspte pastinaak toe en meng alles goed.
  2. Vet twee bakvormen (18 cm Ø) in en bestuif ze met wat bloem. Bekleed de bodems van de bakvormen met bakpapier. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak in 30-35 minuten gaar in de oven. De cake is gaar als een prikker er schoon uit komt. Stort de cakes voorzichtig uit op een rooster en laat goed afkoelen.
  3. Mix voor de frosting de boter op hoge stand in 5 minuten luchtig. Meng de roomkaas erdoorheen en mix nog enkele minuten door. Voeg de poedersuiker toe en spatel voorzichtig door totdat hij is opgenomen. Voeg het sap en rasp van de citroen toe. Voeg de limoncello en mix de frosting nog enkele minuten goed door op hoge stand om hem lekker luchtig te maken.
  4. Verhit de frituurolie tot 180°C. Frituur de pastinaakschillen in 1-2 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout.
  5. Bouw de cake op door de frosting op de cakes te smeren en de lagen vervolgens op elkaar te leggen. Leg vlak voor het serveren de pastinaakchips erbovenop.

Inge: “Mix de frosting nog enkele minuten goed door op hoge stand om hem lekker luchtig te maken.”

Recept van Inge: “Ik ben altijd aan het experimenteren in de keuken, met invloeden uit alle hoeken van de wereld. Volg mijn kookavonturen op knoeienmetinge.nl of via Instagram @knoeienmetinge.nl.”