
Taaitaai
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd
Bereiding
Meng in de kom van een staande mixer de roggebloem, het tarwebloem en het zout. Breng in een pan 150 g van de honing, de basterdsuiker en het water aan de kook.
Voeg al roerend met een deeghaak de hete siroop toe aan het bloemmengsel. Kneed kort tot een samenhangend, maar plakkerig deeg. Dek af met folie en laat ca. 24 uur rusten op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Kneed 40 g honing, het bakpoeder en de specerijen door het deeg; om dit wat makkelijker te maken kun je het deeg ook eerst in stukken snijden.
Rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot ca. 1 cm dik. Steek met een uitsteekvorm vormpjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Kluts het ei met de melk en bestrijk de koekjes met het mengsel. Bak de taaitaai in ca. 10 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen op een rooster. Bewaar in een blik of trommel.