Bereiding

Restje risotto over? Oud brood dat is blijven liggen? Stukjes kaas waar geen plak van te snijden is? Foodieskok Willem heeft er een oplossing voor. Dit Siciliaanse equivalent van de bitterbal is al net zo onweerstaanbaar.

  1. Verdeel de risotto in 16 porties en rol er balletjes van. Snijd de mozzarella in 16 blokjes. Druk in ieder rijstballetje een blokje mozzarella en rol de risotto er goed omheen.
  2. Wentel de risottoballetjes in de bloem, vervolgens in het eiwit en ten slotte in het paneermeel. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 175°C. Frituur de risottoballetjes in 4-5 minuten goudbruin en krokant in de olie. Laat kort uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

*Heb je risotto ai funghi (met paddenstoelen) of risotto primavera (met doperwten) gemaakt? Laat de stukjes groente of paddenstoelen gewoon zitten voor extra smaak in de gefrituurde balletjes.
© Fotografie: Stephan van Raaij / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen