Het heerlijk avondje is gekomen en daar horen de nodige lekkernijen bij. Laten we beginnen bij het allerbelangrijkste: de speculaaskruiden. 

Zelfgemaakte speculaaskruiden

Hoe maak je de speculaaskruiden zelf? Dat is eigenlijk heel simpel. Met een vijzel (of voor de luie chef een koffiemaler) kom je een heel eind. Hak 3 kaneelstokjes, 2 tl gemberpoeder, 1 el korianderzaad, 1 el kruidnagels, 1/2 nootmuskaat, 1 el foelie en 1/2 el kardemompeulen fijn in een vijzel of koffiemolentje. Zeef het mengsel door een fijn zeefje. Bewaar de speculaaskruiden in een lucht- en lichtdicht potje.
Speculaaskruiden

Homemade kruidnoten

Dan kunnen we nu beginnen aan het pronkstuk van jouw Sinterklaasfeest:
sinterklaas

Kruidcake met koekkruiden

Nog veel lekkerder met speculaaskruiden is een zelfgemaakte kruidcake, perfect voor ‘t heerlijk avondje. Want oh wat ruikt de kamer dan heerlijk naar jute zakken en speculaaskruiden, hmm!
sinterklaas

Appel-cranberrycrumble met room 

Dan, voor de wat meer uitdagende lekkernijen gaan we voor een – nog steeds eenvoudig te maken – applecrumble met speculaaskruiden. Een gezellig gerecht om te delen, vooral lekker met room of een bolletje ijs.
crumbles cranberry appel

Speculaas kwarktaart met mandarijn

Liever een taart bakken voor de hele familie? Dan wordt deze speculaas kwarktaart een groot succes! Binnen 45 minuten op tafel en met een scheutje Grand Marnier erdoorheen erg lekker voor de papa’s en mama’s.. 😉

Applepie met speculaas en kruiden

Ben jij meer van de appeltaartjes bakken? Dan is deze variant helemaal pakjesavond proof!
apple pie

Koffie panna-cotta met speculaaskruimels

Draait het bij jullie thuis niet meer zo zeer om de pakjes maar vooral de gezelligheid en met z’n allen om tafel? Dan zullen je gasten heel erg blij zijn met dit toetje. Een panna-cotta met speculaaskruimels is helemaal in stijl.
speculaas panna cotta

Speculaascake met kaneel-sinaasappelroom

En dan nog eentje om mee af te sluiten, fijn om mee uit te delen of op tafel te zetten tijdens het feest.
speculaascake