Het heerlijk avondje is gekomen en daar horen de nodige lekkernijen bij. Laten we beginnen bij het allerbelangrijkste: de speculaaskruiden.
Zelfgemaakte speculaaskruiden
Hoe maak je de speculaaskruiden zelf? Dat is eigenlijk heel simpel. Met een vijzel (of voor de luie chef een koffiemaler) kom je een heel eind. Hak 3 kaneelstokjes, 2 tl gemberpoeder, 1 el korianderzaad, 1 el kruidnagels, 1/2 nootmuskaat, 1 el foelie en 1/2 el kardemompeulen fijn in een vijzel of koffiemolentje. Zeef het mengsel door een fijn zeefje. Bewaar de speculaaskruiden in een lucht- en lichtdicht potje.
Homemade kruidnoten
Dan kunnen we nu beginnen aan het pronkstuk van jouw Sinterklaasfeest:
Kruidcake met koekkruiden
Nog veel lekkerder met speculaaskruiden is een zelfgemaakte kruidcake, perfect voor ‘t heerlijk avondje. Want oh wat ruikt de kamer dan heerlijk naar jute zakken en speculaaskruiden, hmm!
Appel-cranberrycrumble met room
Dan, voor de wat meer uitdagende lekkernijen gaan we voor een – nog steeds eenvoudig te maken – applecrumble met speculaaskruiden. Een gezellig gerecht om te delen, vooral lekker met room of een bolletje ijs.
Speculaas kwarktaart met mandarijn
Liever een taart bakken voor de hele familie? Dan wordt deze speculaas kwarktaart een groot succes! Binnen 45 minuten op tafel en met een scheutje Grand Marnier erdoorheen erg lekker voor de papa’s en mama’s.. 😉
Applepie met speculaas en kruiden
Ben jij meer van de appeltaartjes bakken? Dan is deze variant helemaal pakjesavond proof!
Koffie panna-cotta met speculaaskruimels
Draait het bij jullie thuis niet meer zo zeer om de pakjes maar vooral de gezelligheid en met z’n allen om tafel? Dan zullen je gasten heel erg blij zijn met dit toetje. Een panna-cotta met speculaaskruimels is helemaal in stijl.
Speculaascake met kaneel-sinaasappelroom
En dan nog eentje om mee af te sluiten, fijn om mee uit te delen of op tafel te zetten tijdens het feest.