Mini Sinterklaas cheesecakes
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Bereiding
Vet de muffinvorm in of knip kleine cirkels uit bakpapier om deze in de muffinvorm leggen. Laat in een steelpan de roomboter en chocoladedruppels in 4 – 5 minuten smelten op middelhoog vuur. Voeg ondertussen 2/3 van de kruidnoten toe aan een keukenmachine en mix tot kleine kruimels (zie tip).
Meng de kruidnootkruimels met de gesmolten chocolade. Verdeel het kruidnotenmengsel over de muffinvorm. Duw het mengsel aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast en laat koelen tijdens het voorbereiden van de vulling.
Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de sinaasappel in dunne plakjes. Klop in een mengkom de roomkaas, sinaasappelrasp en suiker tot een luchtig geheel. Verdeel de roomkaas over de muffinvormpjes, zet in de koelkast en laat 3 – 4 uur koelen.
Haal de mini-cheesecakes uit de koelkast en verdeel over een serveerschaal. Garneer met de sinaasappelschijfjes en de overige kruidnoten.