Sinterklaas speculaasmijters
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
15 minuten wachttijd15 min. wachttijd
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Weeg de roomboter af en snijd in blokjes. Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, de suiker, de speculaaskruiden en het zout. Voeg de roomboter en 4 el melk toe aan de grote kom. Kneed met je handen tot een egaal en stevig koekjesdeeg.
Vorm een bal van het deeg. Bestuif het aanrecht of werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dik (zie tip). Snijd met een mes 12 grote vijfhoeken, in de vorm van een mijter, uit het deeg.
Maak eventueel een bol van het overige deeg en snijd hier nog een extra mijter uit. Leg de deegstukken op een bakplaat met bakpapier. Gebruik eventueel een extra bakplaat als er niet genoeg ruimte is voor alle mijters. Leg op iedere mijter 4 amandelen in de vorm van een ruit.
Kluts in een kleine kom 1 ei en 2 el melk en smeer het mengsel over het deeg. Bak de speculaasmijters 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Haal de speculaasmijters uit de oven en laat volledig afkoelen. Serveer de speculaasmijters op een schaal.