Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
poké bowl

poké bowl met zalm en avocado

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Beter dan sushi en ceviche bij elkaar: deze poké bowl met zalm en avocado. De Hawaïaanse traditie zie je steeds vaker in ons land terug en er zijn meerdere poké restaurants in Nederland die je kunt bezoeken. Niet zonder reden want de poké bowl is: gezond en ook nog eens een plaatje om te zien!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Beter dan sushi en ceviche bij elkaar: deze poké bowl met zalm en avocado. De Hawaïaanse traditie zie je steeds vaker in ons land terug en er zijn meerdere poké restaurants in Nederland die je kunt bezoeken. Niet zonder reden want de poké bowl is: gezond en ook nog eens een plaatje om te zien!

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Snijd de zalm in blokjes. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schil de avocado en snijd hem in blokjes.

  2. Rooster het sesamzaad in een droge pan goudbruin. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder eventueel de zaadlijsten. Was de rode peper en snijd hem schuin in ringen. Pel de sjalot en snijd hem in dunne ringen.

  3. Meng de sojasaus met de sesamolie, de suiker, het gemberpoeder, het sesamzaad en de rode peper. Meng er de zalm en de avocado doorheen. Serveer de poké in kommen met de rijst en de zeewiersalade.

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (6 stemmen)