Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
poké bowl

Zalm-avocadopokébowl met rijst

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Snijd de zalm in blokjes. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schil de avocado en snijd hem in blokjes.

  2. Rooster het sesamzaad in een droge pan goudbruin. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder eventueel de zaadlijsten. Was de rode peper en snijd hem schuin in ringen. Pel de sjalot en snijd hem in dunne ringen.

  3. Meng de sojasaus met de sesamolie, de suiker, het gemberpoeder, het sesamzaad en de rode peper. Meng er de zalm en de avocado doorheen. Serveer de poké in kommen met de rijst en de zeewiersalade.

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)