
Miso-zalm met paksoi
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout.
Klop alle ingrediënten voor de saus met 100 ml water door elkaar in een kom. Zet de grillfunctie van de oven aan op de hoogste stand. Verhit een ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Bestrijk de zalmfilets rondom licht met olie en bestrooi met zout en peper. Bak de zalm in ca. 2 minuten aan één kant knapperig. Draai de filets om, schenk de saus erover en zet de koekenpan onder de grill in de oven. Gril de zalm 2-3 minuten tot de zalm bruin is en de saus iets ingekookt is.
Kook intussen de paksoi, de sugarsnaps en de mais ca. 2 minuten in een pan met kokend water. Giet de groenten af en laat goed uitlekken. Verdeel de rijst en de groenten over twee borden. Leg er de zalm bovenop en lepel er de saus uit de koekenpan overheen. Garneer met de lente-uitjes.