Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Tartaar van komkommer, gerookte zalm en avocado

Tartaar van komkommer, gerookte zalm en avocado

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Weinig recepten gingen zo viraal op social media als deze tartaar. Dat begrijpen wij best, want wie kan de combinatie van gerookte zalm, romige avocado en frisse komkommer nou weerstaan?

Bereiding

  1. Meng de komkommer in een kom met 1 el olijfolie, wat zout en peper en de dille. Meng in een andere kom de avocado voorzichtig met de helft van het citroensap en de bieslook en breng op smaak met zout en peper. Klop in een kommetje 2 el olijfolie met de tomaat, de kappertjes, het overige citroensap en de citroenschil door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Leg een kookring (ca. 8 cm Ø) op een bord en schep er ⅙ van de komkommer in. Druk het een beetje aan om een mooi stevig laagje te vormen. Verdeel hier ⅙ van de avocado over en strijk glad. Bedek de avocado met een laagje gerookte zalm. Verwijder de ring en herhaal dezelfde stappen met de overige 5 borden. Verdeel de tomatendressing over de tartaartjes en garneer met de waterkers.

Per portie: 179 kcal | 2 g koolhydraten | 10 g eiwit | 14 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe & Anna Glover Foto’s: Rob Streeter Styling: Rebecca Newport Foodstyling: Sarah Cook

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (11 stemmen)