Tartaar van komkommer, gerookte zalm en avocado
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng de komkommer in een kom met 1 el olijfolie, wat zout en peper en de dille. Meng in een andere kom de avocado voorzichtig met de helft van het citroensap en de bieslook en breng op smaak met zout en peper. Klop in een kommetje 2 el olijfolie met de tomaat, de kappertjes, het overige citroensap en de citroenschil door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Leg een kookring (ca. 8 cm Ø) op een bord en schep er ⅙ van de komkommer in. Druk het een beetje aan om een mooi stevig laagje te vormen. Verdeel hier ⅙ van de avocado over en strijk glad. Bedek de avocado met een laagje gerookte zalm. Verwijder de ring en herhaal dezelfde stappen met de overige 5 borden. Verdeel de tomatendressing over de tartaartjes en garneer met de waterkers.