Bereiding

Prosecco gaat hand in hand met de delicate smaak van zalm. Combineer deze geweldige ingrediënten in dit heerlijke hoofdgerecht. 

  1. Pel de sjalotten en snijd ze in dunne plakjes. Smelt de boter en stoof er de sjalot op laag vuur ca. 5 minuten in. Zet apart. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 135°C).
  2. Vet een braadslee in met de olijfolie. Leg de zalmfilets in de braadslee en schenk er de prosecco overheen. Verkruimel het visbouillonblokje eroverheen. Zet het geheel in de oven en pocheer de vis in ca. 20 minuten gaar.
  3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Maak de broccoli schoon en verdeel hem in roosjes. Blancheer of stoom de broccoli in ca. 3 minuten beetgaar.
  4. Giet de spaghetti af en meng er de broccoli doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de sjalotboter opnieuw. Neem de zalm uit de oven. Meng 2 el van het pocheervocht door de boter.
  5. Verdeel de spaghetti en de broccoli over borden en schep er voorzichtig de zalmfilet op. Maak af met de sjalotboter.

Per portie: ca. 948 kcal
46 g eiwit |49 g vet | 75 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie