Zalm-garnalenrisotto met citroen, mascarpone en dille
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng de bouillon in een pan aan de kook. Zet het vuur laag en houd de bouillon warm. Verhit intussen de olijfolie in een ruime pan met dikke bodem en fruit er de ui in ca. 4 minuten glazig in. Voeg de rijst toe en fruit deze ca. 2 minuten mee. Roer goed zodat alle rijstkorrels rondom bedekt zijn met olie. Blus af met de wijn en laat de wijn bijna helemaal verdampen. Voeg nu zoveel hete bouillon toe dat de rijst net onderstaat. Kook de rijst in ca. 18 minuten rustig beetgaar en voeg telkens als de bouillon bijna is opgenomen een nieuwe portie toe.
Neem van het vuur als de rijst beetgaar is. Leg een deksel op de pan en laat 1 minuut rusten. Roer de zalm, de garnalen en de helft van de citroenrasp door de risotto zodat ze even warm kunnen worden. Klop de mascarpone en de boter erdoorheen met een pollepel zodat er een romige, mooi gebonden risotto ontstaat. Verdeel de risotto over borden en maak af met de overige citroenrasp, de dille en de geroosterde pijnboompitten.