Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Galettes met op de rand zaadjes en in het midden roomkaas met daarop gerookte zalm. Hiernaast liggen citroenpartjes en er is een salade.

Galettes met gerookte zalm en roomkaas

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Deze heerlijke galettes met gerookte zalm en roomkaas zijn de perfecte combinatie van krokant en romig. Een gerecht dat zowel als lunch of als hapje bij een feestje niet mag ontbreken!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Deze heerlijke galettes met gerookte zalm en roomkaas zijn de perfecte combinatie van krokant en romig. Een gerecht dat zowel als lunch of als hapje bij een feestje niet mag ontbreken!

Bereiding

  1. Rol het bladerdeeg uit en snijd er met behulp van een bordje of kommetje vier cirkels van 13 cm Ø uit. Vries de rest van het deeg in om in een ander recept te gebruiken.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C / airfryer: 165°C). Leg de deegcirkels op een grote bakplaat met antiaanbaklaag. Zet ca. 10 minuten in de koelkast en snijd met een mesje een randje in de cirkels, maar niet helemaal door, op ca. 2 cm van de rand.

  3. Kluts de eidooier met de melk of het water en bestrijk de deegranden ermee. Bestrooi met de zadenmix.

  4. Bak 25-30 minuten in de oven (airfryer: 20-25 minuten), tot het deeg gerezen, goudkleurig en gaar is. Duw het midden van de galettes zachtjes platter. Laat afkoelen.

  5. Roer de roomkaas, de zure room, de kappertjes, de citroenschil, het -sap, de gehakte kruiden, zout en peper door elkaar. Verdeel het mengsel over het midden van de galettes en strijk voorzichtig uit.

  6. Verdeel de zalm erover en bestrooi met extra dille. Serveer met salade en citroenpartjes om erover uit te knijpen.

Per portie: 318 kcal | 17 g koolhydraten | 11 g eiwit | 23 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Karen Thomas Styling: Jo Harris Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)