
Galettes met gerookte zalm en roomkaas
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Rol het bladerdeeg uit en snijd er met behulp van een bordje of kommetje vier cirkels van 13 cm Ø uit. Vries de rest van het deeg in om in een ander recept te gebruiken.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C / airfryer: 165°C). Leg de deegcirkels op een grote bakplaat met antiaanbaklaag. Zet ca. 10 minuten in de koelkast en snijd met een mesje een randje in de cirkels, maar niet helemaal door, op ca. 2 cm van de rand.
Kluts de eidooier met de melk of het water en bestrijk de deegranden ermee. Bestrooi met de zadenmix.
Bak 25-30 minuten in de oven (airfryer: 20-25 minuten), tot het deeg gerezen, goudkleurig en gaar is. Duw het midden van de galettes zachtjes platter. Laat afkoelen.
Roer de roomkaas, de zure room, de kappertjes, de citroenschil, het -sap, de gehakte kruiden, zout en peper door elkaar. Verdeel het mengsel over het midden van de galettes en strijk voorzichtig uit.
Verdeel de zalm erover en bestrooi met extra dille. Serveer met salade en citroenpartjes om erover uit te knijpen.