Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Zalm-tandoori met zoete aardappel, tomaten & rode ui

Zalm-tandoori met zoete aardappel, tomaten & rode ui

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de zoete aardappels

Rukmini Iyer: "Dit is mijn alles-in-een variant op de Padmini Tandoori van mijn zus. Het was een van onze lievelingsmaaltijden voor doordeweeks toen we nog huisgenoten waren. Het smaakt heerlijk met de lichtgekruide zoete aardappels en tomaten, maar zorg er wel voor dat je 1 of 2 braadsledes gebruikt die groot genoeg zijn om alle zoete aardappels in een enkele laag in te leggen."

Bereiding

  1. 1. Meng de knoflook, gember, yoghurt, citroenrasp, alle specerijen en wat zout en draai de zalmfilets voorzichtig door het mengsel. (Als je dit gerecht van tevoren klaarmaakt, dan kan het nu marineren in de koelkast.)

  2. 2. Verwarm je de oven voor tot 210 °C. Doe de blokjes zoete aardappel in een braadslede die groot genoeg is om alles in een enkele laag in te leggen en meng ze samen met de olie, komijn en het zout. Zet 10 minuten in de oven.

  3. 3. Haal de zoete aardappels uit de oven en voeg de kerstomaten aan de tros en de ui toe en roer goed door. Gebruik een houten lepel om 4 plekken vrij te maken voor de zalmfilets en leg ze voorzichtig in de braadslede. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en zet de braadslede terug in de oven voor de laatste 20 minuten. Dien de zalm en de groenten op met wat yoghurt.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

De Snelle Bakplaat

€ 25,99
de snelle bakplaat