Bereiding

1. Meng de knoflook, gember, yoghurt, citroenrasp, alle specerijen en wat zout en draai de zalmfilets voorzichtig door het mengsel. (Als je dit gerecht van tevoren klaarmaakt, dan kan het nu marineren in de koelkast.)

2. Verwarm je de oven voor tot 210 °C. Doe de blokjes zoete aardappel in een braadslede die groot genoeg is om alles in een enkele laag in te leggen en meng ze samen met de olie, komijn en het zout. Zet 10 minuten in de oven.

3. Haal de zoete aardappels uit de oven en voeg de kerstomaten aan de tros en de ui toe en roer goed door. Gebruik een houten lepel om 4 plekken vrij te maken voor de zalmfilets en leg ze voorzichtig in de braadslede. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en zet de braadslede terug in de oven voor de laatste 20 minuten. Dien de zalm en de groenten op met wat yoghurt.

Liever vegetarisch? Gebruik in plaats van vis paneer in stukken van ongeveer 5 cm en marineer ze zoals hierboven staat beschreven. Roer er wat spinaziesalade met citroendressing erdoorheen.

De Snelle Bakplaat

Uit het boek:

De Snelle Bakplaat
€25,99