Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Gestoomde zalmblokjes met gember, bosui en jasmijnrijst

Gestoomde zalmblokjes met gember, bosui en jasmijnrijst

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Voor erbij

Zalm is heel geschikt om te stomen. Met gember, bosui, limoen en sojasaus als smaakmakers geef je er een Aziatisch tintje aan.

Bereiding

  1. Was de rijst en laat uitlekken in een zeefje. Doe de rijst met 450 ml water in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 10 minuten koken tot er kuiltjes in de rijst verschijnen en het vocht is opgenomen. Leg een deksel op de pan en zet het vuur uit. Laat 10 minuten staan.

  2. Snijd intussen de zalm in gelijke blokjes van 2-3 cm. Hussel in een kom de zalmblokjes, de gember, het limoensap, de sojasaus, de bosuitjes en de bimi door elkaar. Leg een stuk bakpapier in een stoommandje en leg er het zalm-groentemengsel op. Leg het deksel op het stoommandje en zet het geheel op een pan kokend water. Stoom de zalm in ca. 5 minuten net gaar.

  3. Roer de rijst kort door en verdeel over kommen. Verdeel de zalm met de groenten eroverheen. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer er limoenpartjes bij.

Per portie: 597 kcal | 82 g koolhydraten | 31 g eiwit | 16 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)