Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Krokante zalm teriyaki met zoetzure komkommer

Krokante zalm teriyaki met zoetzure komkommer

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de zoetzure komkommer

Zalm met een lekkere Aziatische twist. Dankzij de rijke smaak van de teriyaki is dit stukje vis perfect om te serveren met witte rijst en het frisse van de komkommersalade. Altijd goed!

Bereiding

  1. 1. Doe voor de zoetzure komkommer de azijn, de suiker, 50 ml water en een snufje zout in een kleine pan en verhit langzaam tot de suiker opgelost is. Doe de komkommer, de radijsjes en de rode peper in een hittebestendige kom en schenk de hete vloeistof eroverheen. Laat helemaal afkoelen. Schep de groenten regelmatig om.

  2. 2. Was de rijst goed en doe hem in een kleine pan met 240 ml water en een snufje zout. Breng aan de kook, dek de pan af en laat ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur en laat de rijst afgedekt nog ca. 10 minuten uitdampen.

  3. 3. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Bestrijk de zalm rondom met de olie en bestrooi met zout.

  4. 4. Leg de zalm met de huidzijde naar beneden in de hete pan en druk voorzichtig aan met een spatel. Bak ca. 3 minuten zonder de vis te bewegen tot de huid goudbruin en krokant is. Draai de vis om (als het goed is, laat de vis nu makkelijk los) en voeg de boter toe aan de pan. Bak de zalmfilets nog ca. 1 minuut, terwijl je ze met de gesmolten boter uit de pan bestrijkt. Haal de vis uit de pan en leg met de huidzijde naar boven op een bord om even te laten rusten. De vis moet stevig zijn maar wel een beetje meegeven als je erop drukt.

  5. 5. Fruit de knoflook en de gember ca. 1 minuut in het hete bakvet. Blus af met de mirin en de sojasaus en roer de suiker erdoorheen. Kook enkele minuten in tot de saus stroperig wordt.

  6. 6. Roer de rijst los met een vork en verdeel hem over 2 borden. Schep wat zoetzure komkommer op de borden. Leg er de zalm met de huidzijde naar boven op en besprenkel met de sojasaus.

Per portie: 883 kcal | 72 g koolhydraten | 47 g eiwit | 45 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur en foodstyling: Adam Bush Foto’s: Alex Luck Styling: Morag Farquhar

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)