Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Pan met shakshuka met zalm

Shakshuka met zalm

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Een variant op het klassieke recept. De zalm maakt deze shakshuka net even anders dan je gewend bent, maar is minstens net zo lekker. Perfect als je eens wilt variëren!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
3

Ingrediënten

Een variant op het klassieke recept. De zalm maakt deze shakshuka net even anders dan je gewend bent, maar is minstens net zo lekker. Perfect als je eens wilt variëren!
Shakshuka
Deze Midden-Oosterse maaltijd is de laatste jaren steeds populairder geworden en wij snappen goed waarom! Wij hebben dan ook onze vijf favoriete shakshuka recepten voor je op een rijtje gezet.

Bereiding

  1. Hak de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook erin aan.

  2. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe, totdat hij volledig is geslonken. Breng de spinazie op smaak met de komijn, chilipoeder en zout. Voeg de slagroom toe en meng het door elkaar.

  3. Snijd de zalm in stukken van 2 x 2 cm. Bestrooi de vis met chilipeper en zout. Maak 4 holtes in de spinazie. Breek in iedere holte een ei. Verdeel de zalm over de pan.

  4. Leg een deksel op de pan. Gaar de eieren en de zalm in 5-6 minuten.

  5. Voeg naar wens nog wat chilipeper en zout toe. Lekker met pita.

Per portie: 351 kcal | 4 g koolhydraten | 21 g eiwit | 28 g vet

Beeld en receptuur: Uit Paulines Keuken

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Uit Paulines Keuken

€ 12,99
Cover Uit Paulines Keuken met pauline en tekst