Advertentie
Bestel Foodies Snelle successen
Shakshuka recepten
Heb jij het gerecht shakshuka al eens geprobeerd? Het is snel, simpel en het scheelt afwas. Dit fijne gerecht maak je namelijk in één pan. Shakshuka betekent letterlijk ‘mengsel’, en dat is precies wat deze maaltijd is. De basis van het gerecht bestaat traditioneel uit tomaat, chili, ui en (gepocheerde) eieren. Vaak wordt het geheel gekruid met komijn, paprikapoeder en cayennepeper. Daarnaast vul je het aan met diverse groenten. Deze Midden-Oosterse maaltijd wordt in vele landen en streken geserveerd, met op elke plek een eigen variatie. Met zo’n grote diversiteit aan shakshuka recepten was het moeilijk kiezen. Maar we zijn eruit gekomen en hebben vijf van onze favoriete shakshuka recepten op een rijtje gezet!
Wil je meer snelle recepten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
1. Met lamsgehaktballetjes
Dit is het vertrouwde recept voor shakshuka maar dan nét even iets lekkerder. De lamsgehaktballetjes geven het eenpansgerecht een heerlijke hartige touch. Maak het geheel af met verse kruiden zoals peterselie en dille. Wil je dippen? Serveer er dan een warm platbrood bij.
> naar het recept: shakshuka met lamsgehaktballetjes
2. Shakshuka met pesto
Geen rode, maar een groene shakshuka. Dit snelle gerecht is niet alleen groen van kleur door de pesto maar ook door de groene groenten. De spinazie kun je eventueel vervangen door boerenkool, het loof van rode biet of andere groene bladgroenten. Wel met een gepocheerd eitje serveren natuurlijk!
> naar het recept: shakshuka met pesto
3. Vegan shakshuka met toast
Al is een traditionele shakshuka niet vegan (hállo ei!), het eenpansgerecht is gelukkig gemakkelijk te veganizen. Gebruik daarvoor plantaardige room in plaats van eieren. Zo blijft de maaltijd toch lekker romig van smaak.
> naar het recept: vegan shakshuka met toast
4. Shakshuka met groene groenten
Shakshuka met groene groenten: dat is het vertrouwde recept voor shakshuka maar dan met lekker veel extra groene groenten. Courgette, paprika, spinazie en doperwten; deze maaltijd zit er vol mee. Lekker met brood om mee te dippen.
> naar het recept: shakshuka met groene groenten
5. Vegetarische variant
De laatste in het rijtje met shakshuka recepten is deze vegetarische variant. Simpel, snel en zó ontzettend lekker! Heerlijk zoet van smaak door de paprika.
> naar het recept: vegetarische shakshuka
Lees ook:
7x onze favoriete recepten van Ottolenghi
Eieren pocheren: zo doe je dat
Dit is het verschil tussen witte en bruine eieren
Onze tips
Dit zijn de beste recepten met burrata
5x de lekkerste recepten met linzen
Turkse recepten: een enorme smaaksensatie
Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten
7x de lekkerste gevulde paprika recepten
7x de lekkerste recepten met paprika
Vegan favorieten: dessert recepten
Pizzarette recepten: zo maak je zelf mini pizza’s
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.