Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
02-vegan shakshuka met toast

Vegan shakshuka met toast van Living the Green Life

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Sanne: "Dit Arabische gerecht wordt inmiddels al in veel keukens gemaakt, maar tot voor kort niet in die van ons. Shakshuka is namelijk geen vegan gerecht (hállo ei!), maar we zouden LTGL niet zijn als we dit gerecht niet zouden veganizen. In plaats van eieren gebruiken we dotjes plantaardige room. Je kunt die natuurlijk ook vervangen door vegan feta of iets anders wat je lekker vindt."

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2. Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Verwarm de olie in een wokpan en fruit de ui en twee derde van de knoflook 3-4 minuten.

  3. 3. Verwijder intussen de zaadjes en zaadlijsten van de paprika, snijd hem in blokjes en voeg dit toe aan het ui-knoflookmengsel. Bak de paprika ongeveer 3 minuten mee.

  4. 4. Laat de witte bonen uitlekken en doe deze samen met de tomatenblokjes in de pan. Voeg alle kruiden toe, breng op smaak met peper en zout en roer alles door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten met een deksel op de pan zachtjes pruttelen.

  5. 5. Verhit een koekenpan en bak de portobello’s in 5-7 minuten gaar en goudbruin.

  6. 6. Smeer de sneetjes brood in met boter en leg deze 5 minuten in de voorverwarmde oven.

  7. 7. Meng ondertussen de kokosyoghurt met de overgebleven knoflook.

  8. 8. Schep de shakshuka in twee diepere borden, leg in elk een portobello en schep wat van het yoghurt-knoflookmengsel erbij. Top eventueel af met koriander en serveer met de toast. Wie als eerst klaar is heeft geluk: er is als het goed is nog een restje over, mét portobello.

Dit recept is gemaakt door Sanne. Kijk voor meer lekkere vegan recepten op haar website Living the Green Life.



1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Verwarm de olie in een wokpan en fruit de ui en twee derde van de knoflook 3-4 minuten.

3. Verwijder intussen de zaadjes en zaadlijsten van de paprika, snijd hem in blokjes en voeg dit toe aan het ui-knoflookmengsel. Bak de paprika ongeveer 3 minuten mee.

4. Laat de witte bonen uitlekken en doe deze samen met de tomatenblokjes in de pan. Voeg alle kruiden toe, breng op smaak met peper en zout en roer alles door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten met een deksel op de pan zachtjes pruttelen.

5. Verhit een koekenpan en bak de portobello’s in 5-7 minuten gaar en goudbruin.

6. Smeer de sneetjes brood in met boter en leg deze 5 minuten in de voorverwarmde oven.

7. Meng ondertussen de kokosyoghurt met de overgebleven knoflook.

8. Schep de shakshuka in twee diepere borden, leg in elk een portobello en schep wat van het yoghurt-knoflookmengsel erbij. Top eventueel af met koriander en serveer met de toast. Wie als eerst klaar is heeft geluk: er is als het goed is nog een restje over, mét portobello.

[product "Easy Vegan on a budget" "Recept uit het e-book"]

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Easy Vegan on a budget

€ 4,95
Easy Vegan on a budget