Bereiding

1. Pel de uien en snijd ze in ringen. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika’s en snijd ze in reepjes. Verhit de olie in een ruime pan en bak er de ui en de paprika ca. 10 minuten op middelhoog vuur in.

2. Was de pepers en snijd ze in ringen. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Voeg de pepers en de knoflook toe aan het paprikamengsel en bak ca. 5 minuten. Voeg de tomatenpuree, het komijnzaad, het korianderzaad en het gerookte paprikapoeder toe en fruit nog ca. 3 minuten.

3. Voeg de gepelde tomaten en 200 ml water toe en stoof het geheel nog ca. 10 minuten op laag vuur. Voeg eventueel nog wat water toe; de saus moet vloeibaar genoeg zijn om er kuiltjes in te kunnen maken. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

4. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek in ieder kuiltje een ei. Verwarm nog ca. 5 minuten op laag vuur tot het eiwit is gestold en de dooiers nog vloeibaar zijn. Was de peterselie, schud hem droog en hak hem grof. Strooi de peterselie over de shakshuka en serveer met het platbrood en de yoghurt.

Per portie: ca. 334 kcal
14 g eiwit | 13 g vet | 37 g koolhydraten

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling en receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp