Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit een scheutje olijfolie in een ovenbestendige pan en fruit de ui er
    ca. 2 minuten in. Voeg de courgette en paprika toe en bak ca. 3 minuten verder.
  2. Voeg de tomatenblokjes, de harissa en het paprikapoeder toe en meng goed door. Breng op smaak met zout. Laat ca. 8 minuten op laag vuur pruttelen.
  3. Voeg de doperwten toe en meng even door. Maak vervolgens 2 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje 1 ei. Zet de pan in de oven en bak de shakshuka 5-10 minuten of tot de eieren gaar zijn. Geen ovenbestendige pan? Laat de pan op laag vuur staan en dek af met een deksel om de eieren te laten garen.
  4. Haal de shakshuka uit de oven. Verdeel de spinazie en de koriander eroverheen. Verkruimel als laatste de feta eroverheen. Schep de shakshuka op borden (of zet gewoon de pan op tafel). Lekker met brood om mee te dippen.

Recept van Nikkie: “Alles wat met voeding te maken heeft vind ik waanzinnig interessant! Van diverse culturen, tot recepturen en van simpel comfortfood tot prachtige foodstyling. Mijn eigen culinaire vondsten en creaties deel ik via mijn Instagram @fromeastfield.”