Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
pasteitjes met gerookte zalm, rucola en citroen

Pasteitjes met gerookte zalm

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Jelle: "Een grotere variant van de ovenhapjes waar iedereen stil van wordt op kerstavond. Vooral dan omdat iedereen zijn tong en verhemelte verbrand heeft. Heerlijk als voorgerecht en hoofdgerecht. En dan bedoel ik echt, ik wil het als voor- en hoofdgerecht in één menu. Zo lekker!"

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor erbij

Jelle: "Een grotere variant van de ovenhapjes waar iedereen stil van wordt op kerstavond. Vooral dan omdat iedereen zijn tong en verhemelte verbrand heeft. Heerlijk als voorgerecht en hoofdgerecht. En dan bedoel ik echt, ik wil het als voor- en hoofdgerecht in één menu. Zo lekker!"
Tip
Serveer met verse garnalen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot glazig.

  3. Voeg de bloem toe en roer tot een roux. Laat 1 minuut garen. Voeg de tomatenpuree toe, bak heel even mee en blus met de witte wijn. Laat voor de helft inkoken terwijl je roert. Voeg het bouillonblokje toe.

  4. Voeg de room toe en laat zachtjes indikken. Voeg naar wens wat tabasco of andere pittige saus toe.

  5. Voeg de gerookte zalmreepjes toe en verwarm kort mee. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Druk de bladerdeegbakjes een beetje open, vul ze met het zalmmengsel en werk af met wat gruyère. Bak ongeveer 10 minuten in de oven tot ze mooi krokant zijn.

  7. Serveer de gevulde pasteitjes op een bord met een handvol rucola en een schijfje citroen. Garneer met fijngesneden bieslook.

Uit boek: Snelle Jelle van Jelle Beeckman

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Snelle Jelle

€ 29,99
kookboek Snelle Jelle