
Pasteitjes met gerookte zalm
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot glazig.
Voeg de bloem toe en roer tot een roux. Laat 1 minuut garen. Voeg de tomatenpuree toe, bak heel even mee en blus met de witte wijn. Laat voor de helft inkoken terwijl je roert. Voeg het bouillonblokje toe.
Voeg de room toe en laat zachtjes indikken. Voeg naar wens wat tabasco of andere pittige saus toe.
Voeg de gerookte zalmreepjes toe en verwarm kort mee. Breng op smaak met zout en peper.
Druk de bladerdeegbakjes een beetje open, vul ze met het zalmmengsel en werk af met wat gruyère. Bak ongeveer 10 minuten in de oven tot ze mooi krokant zijn.
Serveer de gevulde pasteitjes op een bord met een handvol rucola en een schijfje citroen. Garneer met fijngesneden bieslook.
Snelle Jelle
€ 29,99