Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Romige citroenspaghetti met gerookte zalm

Romige citroenspaghetti met gerookte zalm

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

De combinatie van citroen en zalm is klassiek, dus waarom zou je ze niet combineren in een heerlijke pasta? Deze spaghetti zit bomvol groenten en staat zo op tafel. Win-win!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

De combinatie van citroen en zalm is klassiek, dus waarom zou je ze niet combineren in een heerlijke pasta? Deze spaghetti zit bomvol groenten en staat zo op tafel. Win-win!

Bereiding

  1. Verhit de olie in een ruime hapjespan op laag vuur en fruit er de prei met een snuf zout in ca. 10 minuten zacht in. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met een flinke snuf zout.

  2. Voeg de knoflook, de chilivlokken en de citroenschil toe aan de prei, zet het vuur iets hoger en bak nog 1-2 minuten tot de aroma’s vrijkomen. Roer het citroensap, de crème fraîche, de zalm en een scheutje van het pastawater erdoorheen en laat 1-2 minuten doorkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper.

  3. Giet de spaghetti af, maar bewaar nog wat van het kookwater. Meng de spaghetti samen met een scheut kookwater door de saus en verhit alles nog even door zodat er een romig geheel ontstaat. Voeg eventueel meer kookwater toe als het nodig is. Meng een handvol rucola erdoorheen en laat hem iets slinken. Verdeel de spaghetti over diepe borden en garneer met de overige rucola.

Per portie: 429 kcal | 52 g koolhydraten | 18 g eiwit | 14 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Cassie Best Foto’s: Neil Watson Foodstyling: Myles Williamson Styling: Luis Pera

Wat vind jij van dit recept?

3.7 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!