Romige citroenspaghetti met gerookte zalm
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een ruime hapjespan op laag vuur en fruit er de prei met een snuf zout in ca. 10 minuten zacht in. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met een flinke snuf zout.
Voeg de knoflook, de chilivlokken en de citroenschil toe aan de prei, zet het vuur iets hoger en bak nog 1-2 minuten tot de aroma’s vrijkomen. Roer het citroensap, de crème fraîche, de zalm en een scheutje van het pastawater erdoorheen en laat 1-2 minuten doorkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Giet de spaghetti af, maar bewaar nog wat van het kookwater. Meng de spaghetti samen met een scheut kookwater door de saus en verhit alles nog even door zodat er een romig geheel ontstaat. Voeg eventueel meer kookwater toe als het nodig is. Meng een handvol rucola erdoorheen en laat hem iets slinken. Verdeel de spaghetti over diepe borden en garneer met de overige rucola.