Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Groene tortilla met gerookte zalm

Groene tortilla met gerookte zalm

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelblokjes in water met wat zout ca. 10 minuten tot ze net gaar zijn. Giet af en laat goed uitlekken.

  2. Verhit 1 el olij folie in een koekenpan met antiaanbaklaag (20 cm Ø) en fruit er de ui 10-12 minuten in tot hij heel zacht is. Voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Kluts de eieren en breng op smaak met zout en peper. Meng de aardappels en het ui-spinaziemengsel erdoorheen.

  3. Veeg de pan schoon met keukenpapier. Verhit nog 1 el olie in de pan en giet het eimengsel erin. Bak ca. 5 minuten op matig vuur tot de onderkant mooi goudbruin is en het ei bijna gestold. Laat de tortilla op een bord glijden en leg hem omgekeerd terug in de pan. Bak nog ca. 5 minuten verder op laag vuur. Snijd de tortilla in punten en verdeel de zalm, de geraspte citroenschil en de bieslook eroverheen. Bestrooi met zwarte peper en geef er de citroenpartjes en de crème fraîche bij .

Per portie: 633 kcal | 29 g koolhydraten | 31 g eiwit | 42 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)