Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Warme rijstsalade met zalm en verse kruiden

Warme rijstsalade met zalm en verse kruiden

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Leg de zalmfilets op een bakplaat met antiaanbaklaag. Meng 2 el citroensap met ½ tl komijnpoeder en wat zout en peper en wrijf de zalm er rondom mee in.

  2. Zet de grillfunctie van de oven aan op de hoogste stand. Meng het overige citroensap met de citroenschil, 1 tl komijnpoeder, het korianderpoeder, de ui en de olie in een grote kom. Laat de rijst goed uitlekken en schep hem nog heet door de dressing in de kom. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

  3. Gril de zalm 5-6 minuten onder de hete grill en laat een beetje afkoelen. Breek de zalm in stukken en voeg hem samen met de komkommer, de tomaat en de verse kruiden toe aan de salade. Schep alles voorzichtig door elkaar. Verdeel de salade over 3 borden en serveer met de citroenpartjes.

Per portie: 443 kcal | 44 g koolhydraten | 23 g eiwit | 19 g vet

sushi bowls 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)