Bereiding

Tegenwoordig zijn sushi bowls waanzinnig populair. Maar wat dacht je van een warme rijstsalade met zalm en verse kruiden? Hetzelfde idee maar net effe wat anders! Lekker gezond door de rode rijst.

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Leg de zalmfilets op een bakplaat met antiaanbaklaag. Meng 2 el citroensap met ½ tl komijnpoeder en wat zout en peper en wrijf de zalm er rondom mee in.
  2. Zet de grillfunctie van de oven aan op de hoogste stand. Meng het overige citroensap met de citroenschil, 1 tl komijnpoeder, het korianderpoeder, de ui en de olie in een grote kom. Laat de rijst goed uitlekken en schep hem nog heet door de dressing in de kom. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  3. Gril de zalm 5-6 minuten onder de hete grill en laat een beetje afkoelen. Breek de zalm in stukken en voeg hem samen met de komkommer, de tomaat en de verse kruiden toe aan de salade. Schep alles voorzichtig door elkaar. Verdeel de salade over 3 borden en serveer met de citroenpartjes.

Per portie: ca. 443 kcal
23 g eiwit | 19 g vet | 44 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Megan Davie