Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
zalm in gin tonic

Zalm gemarineerd in gin-tonic

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en schenk over de zalm zodat die helemaal onder staat. Laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.

  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een bakblik in met een beetje olijfolie. Haal de zalm uit de marinade en leg in het bakblik. Verdeel er 2-3 eetlepels van de marinade over. Bak de zalm ca. 15-20 min. in de oven totdat hij nét gaar is. Garneer eventueel met de hibiscusbloem.

Tip: Marineer de zalm in een plastic diepvrieszak met zipsluiting.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)