Bereiding
Traybakes zijn makkelijk om te maken én superlekker. Wij zijn dol op deze snelle variant met zalm, prei en aardappels.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Breng een pan met water aan de kook en kook daarin de aardappels 8 minuten. Giet af en laat de aardappels enkele minuten uitstomen in een vergiet. Meng de aardappels met 1 el olie en wat zout en peper en verdeel ze over een bakplaat. Rooster ze 20 minuten in de oven en schep ze halverwege om.
- Verhit 1 el olie in een pan op middelhoog vuur en fruit er de prei ca. 5 minuten in tot hij zacht begint te worden. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut verder. Voeg de room, 1 el kappertjes en 75 ml heet water toe en breng aan de kook. Neem van het vuur en roer 1 el bieslook erdoorheen.
- Zet de grillfunctie van de oven aan op de hoogste stand. Schenk het preimengsel over de aardappels en leg de zalmfilets erbovenop. Bestrooi licht met zout en peper. Gril 7-8 minuten in de oven tot de zalm gaar is. Garneer met extra kappertjes en bieslook. Lekker met een salade.
Per portie: ca. 714 kcal
39 g eiwit | 52 g vet | 20 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Esther Clark Foto’s: Faith Mason Styling: Sarah Birks