Traybake met zalm, prei en aardappels
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Breng een pan met water aan de kook en kook daarin de aardappels 8 minuten. Giet af en laat de aardappels enkele minuten uitstomen in een vergiet. Meng de aardappels met 1 el olie en wat zout en peper en verdeel ze over een bakplaat. Rooster ze 20 minuten in de oven en schep ze halverwege om.
Verhit 1 el olie in een pan op middelhoog vuur en fruit er de prei ca. 5 minuten in tot hij zacht begint te worden. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut verder. Voeg de room, 1 el kappertjes en 75 ml heet water toe en breng aan de kook. Neem van het vuur en roer 1 el bieslook erdoorheen.
Zet de grillfunctie van de oven aan op de hoogste stand. Schenk het preimengsel over de aardappels en leg de zalmfilets erbovenop. Bestrooi licht met zout en peper. Gril 7-8 minuten in de oven tot de zalm gaar is. Garneer met extra kappertjes en bieslook. Lekker met een salade.