Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Twee borden met lentefattoush bestaande uit onder andere radijs, peultjes, rode biet en feta met daarop sumakzalm.

Sumakzalm met lentefattoush

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

De zalm krijgt een frisse kick van sumak en samen met een knapperige fattoush vol groenten en verse kruiden vormt het een kleurrijk en verrassend bord boordevol lentegevoel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor de dressing

Voor de fattoush

De zalm krijgt een frisse kick van sumak en samen met een knapperige fattoush vol groenten en verse kruiden vormt het een kleurrijk en verrassend bord boordevol lentegevoel.
Sumak
Sumak is een Midden-Oosterse smaakmaker die gemaakt wordt van de dieprode besjes van de sumakplant.

Bereiding

  1. Verhit de grill van de oven op de hoge stand. Klop de olie, de sumak, zout en peper door elkaar. Leg de zalmfilets op een bakplaat en bestrijk met de olie.

  2. Gril de zalm 6-8 minuten in de oven, tot ze een gouden tintje hebben en flaky zijn. Draai de zalm halverwege de baktijd om.

  3. Doe voor de fattoush de tuinbonen en de peultjes in een grote kom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Schep goed om, zodat alles goed gemengd is.

  4. Klop de ingrediënten voor de dressing met wat zout en peper in een kan door elkaar, schenk het grootste deel over de salade en schep weer goed om.

  5. Verdeel de salade over een schaal of borden, leg de zalm erop en schenk de rest van de dressing eroverheen.

Per portie: 829 kcal | 51 g koolhydraten | 45 g eiwit | 46 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Mowie Kay Styling: Luis Peral Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!