Bereiding
Geef de klassieke lasagne eens een twist door het Italiaanse gerecht met zalm en garnalen te maken.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verhit de olie met de boter in een pan op middelhoog vuur. Fruit er de ui en de knoflook ca. 5 minuten in. Voeg de bloem toe en bak hem ca. 1 minuut tot de roux bubbelt en nootachtig smaakt. Zet het vuur hoog en voeg de witte wijn toe. Klop het 2-3 minuten door met een garde. Voeg de bouillon toe, blijf kloppen tot het mengsel glad is en roer de slagroom erdoorheen. Gaar de saus 5-10 minuten verder op laag vuur zodat de smaak van rauwe bloem eruit gaat. Zet het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.
- Verwijder de huid van de zalmfilets (indien nodig) en snijd ze in blokjes van 3 cm. Roer de zalm, de garnalen, de broccoli en de dille door de saus. Verdeel de helft van de saus over een ovenschaal ( 2 l inhoud). Leg er 2-3 lasagnevellen op, verdeel de overige saus eroverheen en leg er nog 2-3 lasagnevellen op. Verdeel de crème fraîche eroverheen en bestrooi met de mozzarella. Bak de lasagne 40-45 minuten in de oven tot hij goudbruin is en bubbelt. Bestrooi met extra dille en serveer.
Per portie: ca. 947 kcal
58 g eiwit | 55 g vet | 45 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Lottie Covell Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson