Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verhit de olie met de boter in een pan op middelhoog vuur. Fruit er de ui en de knoflook ca. 5 minuten in. Voeg de bloem toe en bak hem ca. 1 minuut tot de roux bubbelt en nootachtig smaakt. Zet het vuur hoog en voeg de witte wijn toe. Klop het 2-3 minuten door met een garde. Voeg de bouillon toe, blijf kloppen tot het mengsel glad is en roer de slagroom erdoorheen. Gaar de saus 5-10 minuten verder op laag vuur zodat de smaak van rauwe bloem eruit gaat. Zet het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.

2. Verwijder de huid van de zalmfilets (indien nodig) en snijd ze in blokjes van 3 cm. Roer de zalm, de garnalen, de broccoli en de dille door de saus. Verdeel de helft van de saus over een ovenschaal ( 2 l inhoud). Leg er 2-3 lasagnevellen op, verdeel de overige saus eroverheen en leg er nog 2-3 lasagnevellen op. Verdeel de crème fraîche eroverheen en bestrooi met de mozzarella. Bak de lasagne 40-45 minuten in de oven tot hij goudbruin is en bubbelt. Bestrooi met extra dille en serveer.

Per portie: ca. 947 kcal
58 g eiwit | 55 g vet | 45 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Lottie Covell Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson