Aardappelkoekjes met lente-ui en gerookte zalm
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar en zacht. Pureer en roer er zout, peper en de lente-uitjes doorheen. Laat de puree afkoelen en vorm er 8 koekjes van. Meng de bloem met zout en peper en bestrooi er de aardappelkoekjes mee. Verhit wat olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak er de koekjes in ca. 4 minuten per zijde goudbruin in.
2. Halveer de citroen in de lengte. Rasp van 1 helft de schil af en pers het sap eruit. Snijd 1 helft in parten. Meng de citroenschil en het citroensap met de crème fraîche, de mierikswortelpuree, de peterselie, zout en peper. Verdeel de room over de aardappelkoekjes en de gerookte zalm. Serveer met de citroenparten.