Bereiding

Ja je leest het goed: kaasgehaktballetjes. Deze Italiaanse rigatoni serveer je met gehaktballetjes. Kan iets nog lekkerder klinken? In combinatie met deze pasta met rode saus is dit een echt winners maaltje.

  1. Doe het gehakt met de ui, het venkelzaad, de peterselie, het paneermeel en het ei in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper en kneed alles goed door elkaar. Verdeel het gehakt in ca. 30 balletjes.
  2. Druk een blokje mozzarella in ieder gehaktballetje en zorg dat de kaas helemaal is ingepakt in gehakt. Zet de gehaktballetjes opzij terwijl je de saus maakt.
  3. Fruit de knoflook ca. 3 minuten in 2 el olie. Voeg de tomaten en 1 snufje chilivlokken toe en stoof het geheel ca. 20 minuten tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit 1 el olie in een andere pan en bak er de gehaktballetjes portiegewijs rondom goudbruin in. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  5. Meng de gehaktballetjes en het basilicum door de tomatensaus en stoof nog 10-15 minuten. Serveer met de pasta.

© olive Magazine /Immediate Media Foto’s: Tony Briscoe Receptuur: Janine Ratcliffe Styling: Rob Merrett Foodstyling: Emily Kydd