Bereiding

  1. Meng de boter met de miso en het sesamzaad. Wikkel de misoboter in vershoudfolie en vorm er een dikke rol van. Leg in de diepvries.
  2. Verwarm de oven en bak de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwarm ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd van de frietjes een grillpan of koekenpan met dikke bodem tot zeer heet. Meng de zonnebloemolie met de  sesamolie. Wrijf de biefstukken in met de olie, veel peper en een beetje zout. Bak de biestukken 2-3 minuten per zijde of naar eigen voorkeur. Laat ze ca. 2 minuten rusten op een bord.
  4. Neem de frietjes uit de oven en bestrooi ze met de shichimi togarashi en de  verkruimelde nori. Meng door elkaar en verdeel over 2 borden. Serveer met de biefstuk, de misoboter in plakjes en de sla.

*Zelf maken? Meng een snufje van elk: chilivlokken, zwart en wit sesamzaad, gemalen szechuanpeper, gemberpoeder en gemalen nori.

Per portie: ca. 743 kcal
53 g eiwit | 41 g vet | 38 g koolhydraten

Bron: Olive Magazine