Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Boterige linguine met dille en garnalen

Boterige linguine met dille en garnalen

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen
2

Ingrediënten

Lange, dunne pastasoorten zoals linguine gebruik je bij een dunne saus. In dit recept gaan we voor boter en we hoeven je vast niet te vertellen hoe heerlijk dat is...
Tip
Kun je geen linguine vinden? Dan kun je het vervangen door spaghetti.

Bereiding

  1. Kook de linguine 2 minuten korter dan de verpakking aangeeft, zodat hij goed al dente is. Smelt intussen de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg als de boter begint te schuimen een snufje cayennepeper, zout, peper, het citroensap en de dille toe. Neem van het vuur en voeg de garnalen toe aan de pan.

  2. Bak de eieren in een tweede koekenpan in wat olie. Voeg naar smaak chili-olie toe aan de eieren en bak tot de eiwitten gestold, maar de dooiers nog vloeibaar zijn.

  3. Giet de pasta af en verdeel over twee borden. Lepel de boter en de garnalen eroverheen en leg de eieren ernaast. Bestrooi met extra dille. Serveer met een snelle salade.

Per portie: 559 kcal | 42 g koolhydraten | 25 g eiwit | 31 g vet

Receptuur: Lulu Grimes Fotografie: Danielle Wood Styling: Luis Peral Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)