Risotto met prei en parmezaan
Eenvoudig
ca. 1 uur en 35 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit 1 el olie in een grote koekenpan met deksel of een zware pan op middelhoog vuur. Doe de 80 g reepjes prei erin en bak 5-8 minuten tot de prei goudgeel is en op stro lijkt. Neem uit de pan en houd apart.
Doe de rest van de olie in de pan op middellaag vuur, voeg 25 g boter toe en roer tot de boter is gesmolten. Doe de bleekselderij, de wortel en de plakjes prei in de pan. Roer goed door, zet het vuur laag en leg het deksel op de pan. Bak 15- 20 minuten en roer af en toe tot de groenten zacht zijn. Voeg de rijst toe, roer goed door, zet het vuur middelhoog en bak ca. 2 minuten tot de rijst glazig wordt. Schenk de witte wijn erbij, roer door en kook een paar minuten tot de alcohol is verdampt. Breng goed op smaak met zout en peper.
Voeg een pollepel bouillon toe en roer tot de bouillon helemaal is opgenomen. Voeg nog een pollepel toe, roer weer door terwijl de rijst de bouillon opneemt en herhaal tot alle bouillon op is en de rijst al dente – dit duurt ca. 20 minuten. Als je te weinig bouillon hebt, kun je meer maken of kokend water toevoegen. Neem van het vuur en roer de kaas en de rest van de boter erdoorheen. Lepel in kommen of op borden, rasp er wat extra parmezaan overheen en bestrooi met de gebakken preireepjes. Serveer direct.