Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Gebakken kabeljauw met romige champignon-prei-orzo

Gebakken kabeljauw met romige champignon-prei-orzo

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Doe de bloem in een kom en breng op smaak met zout en peper. Haal de kabeljauw door de bloem tot hij gelijkmatig bedekt is. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak de kabeljauw ca. 2 minuten aan beide zijden, tot hij goudbruin is. Leg in een braadslee, leg de plakjes citroen erbovenop en de helft van de tijm eromheen. Bak ca. 10 minuten in de oven.

  2. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de prei en champignons ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Doe de orzo en de bouillon erbij en kook ca. 10 minuten al roerende op hoog vuur, tot de orzo beetgaar is. Roer de crème fraîche en het citroenrasp erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Serveer de orzo met de kabeljauw erboven op en de citroenschijfjes erbij.

Per portie: 571 kcal | 66 g koolhydraten | 41 g eiwit | 15 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Esther Clark Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Katy Gilhooly

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)