Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Bloemkool-kikkererwtencurry

Bloemkool-kikkererwtencurry

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

De beste plantaardige gerechten zijn recepten zoals deze bloemkool-kikkererwtencurry waarbij je denkt: hé wacht, dit is toevallig ook vegan.

Bereiding

  1. Blancheer de bloemkoolroosjes 3 minuten in een pan met ruim kokend water en wat zout. Giet af.

  2. Doe de ui, de gember en de knoflook met 4 el water in een keukenmachine en pureer tot een pasta. Verhit de olie in een ruime, brede pan en fruit er de pasta op laag vuur in tot hij begint te kleuren en het water verdampt is. Voeg de specerijen toe en fruit nog 2 minuten tot de aroma’s vrij komen. Roer de kokosmelk en de bouillon erdoorheen en breng aan de kook. Dek de pan af en laat de saus ca. 5 minuten rustig pruttelen.

  3. Voeg de bloemkool en de kikkererwten toe aan de pan en kook onafgedekt 10-15 minuten verder tot de bloemkool zacht is. Roer de koriander erdoorheen en verdeel de curry over borden. Lekker met naan of gekookte rijst.

Per portie: 443 kcal | 44 g koolhydraten | 23 g eiwit | 19 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Megan Davie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)