Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

De zoete borrelplank

Wittechocoladetruffels met kersen en kokos

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de kersen goed uitlekken en hak ze grof. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Breng in een pan de slagroom met de boter, het vanillemerg, de citroenschil en een snufje zout aan de kook.

  2. Breek intussen de witte chocolade in kleine stukjes in een hittebestendige kom. Neem de room van het vuur en schenk hem over de chocolade. Roer het geheel goed door tot een glad mengsel. Meng de gehakte kersen erdoorheen. Laat afkoelen. Dek de kom af en laat in de koelkast in minimaal 2 uur helemaal opstijven.

  3. Dompel een lepel of meloenboller kort in warm water en schep kleine balletjes van de ganache. Rol de bolletjes tussen je vingers mooi rond en wentel ze rondom in de kokos. Laat weer opstijven in de koelkast. In een afgesloten bak in de koelkast zijn de truffels tot 2 weken houdbaar.

Per portie: 59 kcal | 4 g koolhydraten | 1 g eiwit | 5 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Lees verder onder de advertentie