Lees verder onder de advertentie
Wittechocoladetruffels met kersen en kokos
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Laat de kersen goed uitlekken en hak ze grof. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Breng in een pan de slagroom met de boter, het vanillemerg, de citroenschil en een snufje zout aan de kook.
Breek intussen de witte chocolade in kleine stukjes in een hittebestendige kom. Neem de room van het vuur en schenk hem over de chocolade. Roer het geheel goed door tot een glad mengsel. Meng de gehakte kersen erdoorheen. Laat afkoelen. Dek de kom af en laat in de koelkast in minimaal 2 uur helemaal opstijven.
Dompel een lepel of meloenboller kort in warm water en schep kleine balletjes van de ganache. Rol de bolletjes tussen je vingers mooi rond en wentel ze rondom in de kokos. Laat weer opstijven in de koelkast. In een afgesloten bak in de koelkast zijn de truffels tot 2 weken houdbaar.
Lees verder onder de advertentie