Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
De zoete borrelplank

Wittechocoladetruffels met kersen en kokos

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de kersen goed uitlekken en hak ze grof. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Breng in een pan de slagroom met de boter, het vanillemerg, de citroenschil en een snufje zout aan de kook.

  2. Breek intussen de witte chocolade in kleine stukjes in een hittebestendige kom. Neem de room van het vuur en schenk hem over de chocolade. Roer het geheel goed door tot een glad mengsel. Meng de gehakte kersen erdoorheen. Laat afkoelen. Dek de kom af en laat in de koelkast in minimaal 2 uur helemaal opstijven.

  3. Dompel een lepel of meloenboller kort in warm water en schep kleine balletjes van de ganache. Rol de bolletjes tussen je vingers mooi rond en wentel ze rondom in de kokos. Laat weer opstijven in de koelkast. In een afgesloten bak in de koelkast zijn de truffels tot 2 weken houdbaar.

Per portie: 59 kcal | 4 g koolhydraten | 1 g eiwit | 5 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)