Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
De zoete borrelplank

Donuts met limoenglazuur

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng 400 g bloem met de gist, de kristalsuiker en het zout in een kom. Voeg de melk en de boter toe en roer kort door het bloemmengsel. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Voeg het ei en het vanillemerg toe en kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een soepel en glad deeg. Laat het deeg op kamertemperatuur afgedekt ca. 1 uur rijzen.

  2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van ca. 1,5 cm dik. Steek grote cirkels (ca. 10 cm Ø) uit het deeg. Steek uit het midden van de cirkels kleinere cirkels (ca. 4 cm Ø). Leg de donuts op bakpapier en dek ze losjes af met vershoudfolie of een schone theedoek. Laat ca. 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.

  3. Vul een stevige pan voor ca. ⅓ met olie en verhit tot 175°C. Frituur de  donuts, in porties, ca. 2 minuten per zijde in de hete olie tot ze mooi goudbruin zijn. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op een rooster terwijl je de rest van de donuts frituurt. Laat de donuts afkoelen.

  4. Roer genoeg limoensap door de poedersuiker zodat er een glad, schenkbaar glazuur ontstaat. Doop de afgekoelde donuts aan één kant in het glazuur. Versier met suikerparels. Laat drogen. De donuts zijn in een afgesloten bak op kamertemperatuur tot 2 dagen houdbaar.

Per portie: 255 kcal | 44 g koolhydraten | 6 g eiwit | 5 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)